Konstnären

 

 Wahlbeck

Peter Wahlbeck har parallellt med komik och skådespeleri – arbetat som konstnär i över 30 år

Varför brinner du för konst Peter?
– Jag brinner för att göra människor glada, få dem att skratta och upptäcka saker. Det jag vill med min konst är att människor ska bli nyfikna. Ibland hör man folk säga, ”jag förstår mig inte på konst”. Jag svarar lite skämtsamt: ”V
ad är det du ska förstå, det föreställer ju ingenting!? Samtidskonst är människosläktets intellektuella spjutspets, förutom andlig och esoterisk litteratur så klart.”

Vidare berättar Peter:

När man besöker människor i deras hem eller vistas i offentliga miljöer, märker man direkt vilket förhållande personen eller företaget har till verkligheten. Vidare vilken smak dom har genom att betrakta valet av bilder och konst på väggen. Vad du har på väggen i din vardag berättar mycket om vilken människa du är. Hur fint hus du än bygger och vilka dyra möbler du än införskaffar – är konsten det viktigaste tycker jag. Jag gör konst för både slott och koja. Med en familj på fem barn är jag van vid att parera olika personligheter. ”Det ger en härlig vardagsmix!”. Vem du än är som person så är sannolikheten stor att jag kommer att älska att träffa dig, bara du är livsglad och nyfiken.

Välkommen att ta en sväng inom Wahlbeck Art showroom och ateljé